2018 – het jaar van groei, geluk en een hoop goed gelezen artikelen. Dit zijn de populairste

door

2018 zit erop. Wat een jaar was het! Het was het jaar dat we The Hike een flinke boost hebben gegeven. Het aantal artikelen ging van twee naar vijf per week, het aantal samenwerkingen met toffe merken en prachtige landen is flink gegroeid, het aantal volgers op Instagram is meer dan verdubbeld en ook de bezoekersaantallen van de site gingen door het dak. Super leuk om te merken dat wij ons outdoor enthousiasme met jullie kunnen delen!
Als recap zetten we de meest gelezen artikelen van 2018 voor jou op een rij. Welke was jouw favoriet?

hiken

Hiken voor beginners

Het hike virus lijkt zich steeds verder te verspreiden. Onze pagina met 15 handige tips en essentials voor beginnende hikers werd veel gelezen. Hopelijk zijn jullie inmiddels net zo hooked als dat wij dat zijn en kunnen we jullie ook nog verblijden met artikelen over de mooiste hikes in de wereld.

Grisport-Summit-5

Op zoek naar de beste wandelschoenen

Het beginnen met hiken lijkt voor velen geen kortstondige bevlieging, want er werd ook gezocht naar de beste gear. In 2018 gingen jullie massaal op zoek naar nieuwe wandelschoenen. Het meeste werd er gezocht naar de beste wandelschoenen voor mannen en de beste wandelschoenen voor dames. Maar ook de win-actie van de Grisport schoenen werd veel bekeken en gelezen.

High Coast Trail Short

Gear up

Ook andere gear deed het goed in 2018. De grote kampeer paklijst bleek een handig overzicht voor alle kampeeravonturen. De dames konden we blij maken met een handig Fjällraven broekje voor alle outdoor activiteiten. The North Face Ceptor bleek een echte wintersport essential. Ook de duurzame waterflessen van Mizu vielen bij jullie in de smaak.

The North Face Borealis Classic 2

Hiken in Nederland

De populairste hikes in 2018 zijn lekker dichtbij huis te vinden. Niet in een mooie tropische bestemming dus, maar gewoon in ons koude kikkerlandje. Zo blijkt de hike in de Moerputten (‘s-Hertogenbosch) velen van jullie aan te spreken. Maar ook dit ‘gouden oude’ artikel over Surae (Dorst) scoort nog steeds hoge ogen. Dat snappen wij wel. Het zijn ook nog steeds een van onze favorieten.

De Kilimanjaro
Copyright: The Hike

Ain’t no mountain high enough

Toch zijn het niet alleen de ‘lage landen’ die jullie nieuwsgierigheid wekken. Bergen fascineren velen van jullie. Er wordt gezocht naar de beste hoge bergen om te beklimmen. De Kilimanjaro komt als succesnummer uit de bus. Jullie willen weten hoe je het beste kunt trainen voor de Kilimanjaro. En als de datum van de beklimming eenmaal dichterbij komt, wordt onze uitgebreide Kilimanjaro paklijst goed geraadpleegd.

Cappadocië

De epische motorreis van Boas

Het was niet alleen hiken dat de klok sloeg in 2018. De afgelopen maanden volgden jullie Boas op de voet tijdens zijn epische motorreis. Vanaf het begin van zijn reis, via het gastvrije Kosovo en het magische Turkije tot aan Iran en het beruchte Pakistan. Inmiddels heeft Boas zijn motorreis helaas vroegtijdig moeten afbreken. Maar hij geniet nog steeds met volle teugen van al het bijzonders dat de wereld te bieden heeft. Binnenkort verschijnen er nieuwe artikelen van zijn avonturen.

Europa is top

In 2018 werd er nog veel meer van de wereld ontdekt. Kaz en ik gingen deze zomer op Eurotrip. In drie maanden tijd ontdekten we allerlei fantastische plekken in Oostenrijk, Slovenië, Italië en Frankrijk. Jullie lazen graag over onze huttentocht in Debanttal, inclusief het interview met de meest gastvrije uitbater en chef, Harry Lucca. Over de Alpe Adria Trail, de zonsopkomst in Bled en Via Ferrata Roc du Vent in het Franse Beaufortain.

biwak

Live like a local

Hidden gems blijven de nieuwsgierigheid triggeren. Niet alleen bij ons. Ook jullie waren benieuwd naar de leukste onontdekte plekjes om de nacht door te brengen. De Biwak Himmel, een van de tiny houses rondom de Millstätter See, is erg populair. Niet alleen wij, maar ook jullie bleken de afgelopen maanden in de ban van Buron de Bâne. Deze voormalige herdersschuur midden op de berg in Cantal werd populair. Hopelijk niet te populair, want we zouden deze hidden gem niet doorvertellen, weet je nog?!

Colombia-Minca-Jarah Simons

Sharing is caring

Ook onze gastredacteuren scoorden in 2018 hoge ogen. Het artikel van Carlijn over hiken in Georgië werd uitvoerig gelezen. Net als het verhaal van Aloys over Terschelling, het item van Daphne over de Zwitserse Eiger, de monsterlijke ervaring van Alex in Bolivia en de prachtige Colombia video van Jarah.
Heb jij ook mooie verhalen en foto’s die je met de wereld wilt delen in 2019? We maken graag het podium voor je vrij!

Alpe Adria Trail

2018 in een paar woorden

2018 was een mooi jaar. In een paar woorden: uitdaging, vernieuwing, vrijheid, avontuur, groei, samen (met elkaar, met jou, met toffe merken en met fantastische landen) én dankbaarheid.
Dankjewel voor het volgen, lezen, liken, reageren en alle energie die jij ons geeft!!

mooiste hike in Gorges du Verdon

P.s.

In 2019 blijven we je natuurlijk verrassen met de mooiste hikes, de beste gear en andere tips en tricks. Komend jaar heeft wederom prachtige bestemmingen in petto. Om je alvast te inspireren, hebben we de reistrends van 2019 voor je op een rij gezet.

NieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.