George Pilarinos - Unsplash

Dit zijn de beste wandelingen op Rhodos

door

Op het Griekse eiland Rhodos kun je heerlijk vakantie vieren. Het eiland is een fijne plek voor strandliefhebbers en rustzoekers door de mooie stranden en vele zonuren, maar ook een toffe plek voor een wandeling. Als wandelliefhebber zul je het hier zeker naar je zin hebben. Tijdens je reis naar Rhodos kun je bijzondere wandelroutes lopen. Het gevarieerde landschap met uitgestrekte bossen, kliffen en bergen is prachtig. Bovendien zul je onderweg unieke dorpjes en historische bouwwerken tegenkomen. Ook leuk als je bijvoorbeeld wilt eilandhoppen in Griekenland. De mooiste wandelplekken zetten we hier op een rij.

#1 Maak een wandeling door het bos van Aghia Soula

Een mooie plek om te wandelen is allereerst het bos van Aghia Soula. Aghia Soula op Rhodos is een pittoresk dorpje aan de oostkust van het eiland Rhodos in Griekenland. Het ligt ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad Rhodos. Het bos ligt in de buurt van dit dorp. Omdat je wat hoger zit heb je hier een prachtig uitzicht over de omgeving en de stranden in de verte. Het pad is goed aangegeven en eenvoudig te lopen. Het bos is een prachtig voorbeeld van de weelderige en groene vegetatie die je op sommige delen van Rhodos kunt vinden. Het is een oase van groen te midden van het mediterrane landschap van het eiland, dus een toffe afwisseling met een strandbezoek. De wandeling is iets langer dan zeven kilometer en is ook geschikt voor beginnende hikers. De complete ronde neemt 1,5 tot twee uur in beslag. 

wandeling rhodos
Jonas Spott- Unsplash

#2 Beklim de Akramitis berg

Voor een geweldig uitzicht over de Egeïsche zee beklim je de Akramitis berg in Rhodos. De berg ligt in het westelijke deel van Rhodos, niet ver van de stad Embonas (Emponas), die bekendstaat om zijn wijnproductie. Tijdens deze 9,5 kilometer lange wandeling kom je door een mooi bos met wilde bloemen. De wandeling is prachtig en je hebt de 825 meter hoge berg waarschijnlijk helemaal voor jezelf (en een paar geiten). In totaal zul je zo’n drie tot vijf uur over de hike doen. Afhankelijk van de hoeveelheid stops die je maakt en je fitheid. Ben je geïnteresseerd in Griekse mythologie? Dan komt deze berg je misschien ook bekend voor. In de Griekse mythologie speelt Rhodos een rol in het verhaal van de liefdesaffaire tussen de zonnegod Helios en de nimf Rhodos, die naar verluidt het eiland haar naam gaf. Helios werd beschouwd als de god van de zon en de Akramitis-berg, vanwege zijn hoogte, wordt vaak geassocieerd met de verhevenheid van de zon. De perfecte plek dus voor een wandeling op Rhodos.

#3 Vind de zeven bronnen van Epta Piges

Epta Piges, staat voor de zeven bronnen. Het ligt in het binnenland van Rhodos, ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van de stad Rhodos. Tijdens je wandeling door dit mooie natuurgebied kom je vanzelf langs alle zeven bronnen, je wandeling volgt het water. De wandeling is heel eenvoudig en is slechts vier kilometer lang. Je kunt dus ruim de tijd nemen voor foto’s en rustmomentjes.  

Neem je zaklamp mee als je Epta Piges bezoekt. Er is namelijk een natuurlijke 150 meter lange tunnel. Door de tunnel stroomt water dat uitkomt in een meertje. Zorg dus dat je schoenen aan trekt die nat kunnen worden of neem waterschoenen mee. Uitgewandeld? Dan is deze plek ook heerlijke om te picknicken.

Lindos strand | Dimitris Kiriakaki – Unsplash

#4 Dé wandeling op Rhodos in de vallei van de vlinders

Deze naam heeft al iets magisch toch? De Petaloudes Valley of vallei van de vlinders is dan ook een sprookjesachtige plek. De vallei dankt zijn naam aan de duizenden vlinders die hier in de zomermaanden samenkomen. De vijf kilometer lange route leidt je langs kreekjes en over bruggetjes. Als je uitkomt in de vallei word je verwelkomd door de vele Panaxia Quadripunctaria, oftewel de Spaanse vlag vlinder. Deze vlinder heeft vleugels met zwarte en witte strepen, met daaronder rode vleugels. Er is een bezoekerscentrum in de buurt van de ingang van de vallei waar je meer te weten kunt komen over de vlinders en de ecologie van het gebied. Wat ons betreft een wandeling op Rhodos om niet over te slaan.

Ga goed voorbereid op pad voor je wandeling op Rhodos

Ben je van plan om een wandeling te maken op Rhodos, bereid je dan goed voor. Allereerst is het op dit eiland in de zomermaanden vaak erg warm en droog, en heb je niet altijd schaduwplekjes tijdens je wandeling. Trek dus goede schoenen aan waarop je al regelmatig gelopen hebt. Kies daarnaast voor luchtige kleding en zonbescherming, een pet of hoed is echt een must. Neem als laatste wat snacks en voldoende water mee, dan kun je gaan genieten.

BestemmingenDagtochtEuropaGriekenlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.