Timberland Motion Scramble, de urban hiking schoenen

door

De paden op de lanen in. Met de vernieuwde Timberland Motion Scramble zal geen laantje meer hetzelfde zijn. Een technische hiking booth met de looks van een Urban klassieke Timberland. Deze schoen is ontwikkeld voor zowel een stedentrip in Berlijn als een bergwandeltocht in de Franse Alpen. Are you ready?

Put something to the test 

In twee maanden tijd heb ik deze schoenen getest. De liefde voor de klassieke Timberland schoenen gaat terug tot in mijn jeugd. Toen ik de mogelijkheid kreeg om deze schoenen zelf te testen maakte mijn hart daarom een sentimenteel vreugdesprongetje. Vanaf het eerste moment zaten ze als gegoten, en wie de schoen past… 

De bossen rondom ons huis waren de geschikte speeltuin om deze Timberland schoenen uitvoerig te testen. Van diepe plassen tot blubber, maar ook sneeuw is voorbijgekomen.

Droge voeten met Timberdry

Serieuze wandelschoenen moeten natuurlijk voorzien zijn van een waterdichtmembraam. Timberland heeft zijn eigen Timberdry ontwikkeld. Dit is een vergevorderd membraam dat gebruik maakt van 50% gerecycled materiaal. Een ander technisch aspect aan Timberdry zijn de getapede naden aan de binnenzijde van de schoen. Timberland werkt ieder jaar weer aan een verbeterde constructie, nu ook met de geïnnoveerde Timberdry in de Timberland Motion Scramble. 

De Motion Scramble, van goed naar beter 

We moeten allemaal ons steentje bijdragen aan het verduurzamen van de wereld. Dat is voor een groot schoenenproducent als Timberland niet anders. Biobased is zo’n woord dat de laatste tijd veel voorbij komt. Timberland’s Greenstride technologie is voor 75% gemaakt van gecertificeerd biobased materiaal. De schoenzolen van de Timberland Motion Scramble worden gemaakt van natuurlijk rubber en suikerriet. 

Timberland maakt veel gebruik van Premium Timberland® Leather, afkomstig van een gecertificeerde leerlooierij. Deze looierijen worden door de Leather Working Group beoordeeld op waterbehandeling, energieverbruik en afvalproductie. Een ander materiaal dat in deze schoen is verwerkt is Cordura, dat goed bestand is tegen slijten, schuren, scheuren en lek raken. Hierdoor is het een stuk duurzamer dan nylon, polyester en zwaar katoen. Verder is de voering gemaakt van ReBOTL-materiaal, dat bestaat uit minimaal 50% gerecycled plastic.

Mijn persoonlijke ervaringen

Wat mij vooral opvalt tijdens het dragen van de schoen dat het een erg comfortbal voetbed heeft en met de veters kan ik de schoen nauw aansluiten aan de vorm van mijn voeten. Het halfhoge model geeft veel steun op ongelijke ondergronden en ook de zool heeft bijzonder veel grip. Ook als het glad is, zoals in de sneeuw.

Maar wat ik misschien wel het tofste vindt aan deze Timberland Motion Scramble, is dat ik hem ook prima in het dagelijks leven kan dragen. Moet hij natuurlijk wel een beetje bij de outfit van die dag passen, maar met een baggy jeans kan je er zeker als een daily shoe mee de deur uit. En hoe lekker is het om tijdens je eerstvolgende vakantie maar één schoen mee te hoeven nemen? Voor zowel in de bergen als in de stad, ‘ik zou het wel weten’. 

De Timberland Motion Scramble is vanaf nu te koop

Ben jij overtuigd en wil je iets anders dan die standaard leren bergschoen? Goed nieuws, de Timberland Motion Scramble is te koop in twee kleuren; geel (zoals ik heb) en in volledig zwart. Zo kan je hem krijgen via geselecteerde bergsport en schoenenwinkels. Online kan je hem onder andere vinden via Timberland zelf.

GearGearKledingMerkenReviewsTheHike.nlWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.