Review: RevolutionRace Explor Backpack (30L)

door


Het buitenleven ontdekken is fantastisch, de natuur blijft immers altijd verwonderen, maar laten we er niet om liegen: het is ook een dure hobby. De prijs voor een kwalitatieve wandelschoen-, broek of backpack loopt al snel op. Het Zweedse outdoor-merk RevolutionRace breekt met die trend. Wat het merk, dat in 2014 vanuit een garage startte en inmiddels miljoenen producten heeft verkocht, heel goed doet is hoge kwaliteit combineren met een aantrekkelijke prijs. Klinkt als een zin die elke marketingmanager standaard in z’n repertoire heeft zitten, maar RevolutionRace maakt hun merknaam daadwerkelijk waar. En deze keer nemen we de RevolutionRace Explor Backpack 30 liter onder de loep. Check snel onze bevindingen.

Revolution Race Explor Backpack 30L rugzak

RevolutionRace Explor is de enige backpack die je nodig hebt

Loop je door die betaalbare prijs rond in een onflatteuze zak of met een gedrocht op je rug: nee, absoluut niet. Oprichters Pernilla en Niclas Nyrensten hebben niet alleen een praktisch oog, maar ook een scherp gevoel voor stijl. Dat geldt niet alleen voor de enorme collectie aan broeken, maar ook voor de RevolutionRace Explor Backpack die we meenamen op onze fantastische trip naar de Faeröer-eilanden.

RevolutionRace Explor 18 en 30 liter

De 30 liter-rugtas is een allrounder met een smaakvol uiterlijk die ook niet zou misstaan in een stedelijke omgeving dankzij de subtiele kleuren (zwart, antraciet of lichtblauw), strakke lijnen én een laptopcompartiment aan de zijkant voor een 17″ laptop (of kleiner). Natuurlijk is ‘mooi’ of ‘lelijk’ een subjectief gegeven, maar onze goedkeuring heeft ‘ie. Liever iets kleiner, dan is er ook een 18 liter variant als compactere dagrugzak.

Verder voldoet de waterafstotende Explor Backpack aan alles wat je van een kwalitatieve backpack mag verwachten. Zo vind je in en rond de tas verschillende verborgen multitoolriemen voor het monteren van bijlen, ski’s en snowboards, slaapmatten of andere uitrusting. Ook is de backpack voorzien van veel binnen- en buitenvakken voor extra opbergruimte, een vlakke bodem zodat ‘ie makkelijk blijft staan, een ritssluiting voor een drinkzak in de schouderband, een opbergbare heupband in de taille, een verstelbaar draagster en een zachte maar stevige achterplaat met ventilatiekanalen.

Wat kost de Explor backpack?

Nu komt het: deze backpack kost 109 euro. Serieus: hoe kan een veelzijdige en kwalitatieve tas met zo’n knap uiterlijk voor die prijs over de toonbank gaan? Door de producten alleen online te verkopen, zonder tussenpersonen die winstmarges rekenen, zo lezen we op de site van het merk.

Benieuwd naar de rugtas? Meer info over de Explor Backpack vind je hier. Met de regenhoes van 15 euro maak je hem ook volledig waterdicht.

ReviewsRugzakkenTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.