Review: Dunlop Snugboot getest onder alle weersomstandigheden

door

Bij het merk Dunlop denk je wellicht niet meteen aan wandelschoenen of -laarzen. Velen kennen het all-round merk van de autobanden, racketsporten of vanwege laarzen. In alle facetten is het merk erg sterk, maar we zoomen nu in op de laarzen, want Dunlop staat bekend om de ‘in de volksmond’ rubberen en beschermende laarzen. Kenners zweren bij de Dunlop Purofort laarzen, die gemaakt zijn met het zelf ontwikkelde PU materiaal. Purofort bevat miljoenen kleine luchtkamers, die ervoor zorgen dat de laarzen isolerend én licht zijn. We zien ze daarom ook geregeld terug komen op boerderijen en in de industrie, maar steeds vaker in de outdoor en vrije tijd-wereld. We trokken de lekkere warme Dunlop Snugboot Craftsman aan en namen ze onder de loep.

De Dunlop Snugboot collectie

De Dunlop Snugboot collectie is gemaakt om bestendig te zijn tegen de elementen, maar waar comfort ook hoog in het vaandel staat. Deze regenlaarzen zijn daarom ademend, waterdicht en zéér slijtvast. Je merkt het meteen bij het uit de doos halen: deze laarzen zijn gemaakt voor de serieuzere avonturen. Zijn ze bedoeld om een thru-hike mee te maken? Ik zou zeggen van niet. Maar deze all-rounders zijn juist voor de alledaagse avonturen. Perfect voor een dagwandeling, klussen in huis, tuinieren of een dagje op een festival.

Dunlop Snugboot Craftsman detailshot

De Dunlop Snugboot Craftsman

In de Dunlop Snugboot collectie zitten meerdere modellen. Wij nemen de lagere variant genaamd de Craftsman onder de loep. Ben je op zoek naar meer veiligheid, dan is dit model er ook in de safety-version. Liever een hogere laars, dan kom je uit bij de Pioneer of de WorkPro Safety. Liever iets meer camouflage, dan kom je uit bij de lagere Trailblazer of de hogere Wildlander. Bedenk vooraf goed waar je deze laarzen voor wilt gaan gebruiken en wat je qua pasvorm zelf fijn vindt om te dragen.

Getest in de Oostenrijkse sneeuw

We nemen de Dunlop Snugboot Craftsman mee naar ons huis in Oostenrijk, waarbij we meteen goed kunnen testen of ze warm, waterdicht en ademend zijn en veel grip hebben. Zodra we ze uit de doos halen, merken we meteen dat je te maken hebt met een serieuze laars. Hij is niet extreem zwaar, maar wel iets zwaarder dan we gewend zijn van bijvoorbeeld wandelschoenen. We schieten de laarzen aan en voelen dat de laars zich werkelijk naar je voet vormt. De pasvorm is heel lekker en hij loopt in eerste instantie heel erg lekker. De eerste indruk is dus erg aangenaam.

Zodra ik ermee naar buiten loop, merk je meteen de gigantische grip die de laarzen je bieden. Door de sneeuw loop je met veel gemak en heel veel zelfvertrouwen. Ik word bijna overmoedig en denk dat ze dan ook wel heel veel grip op (glad)ijs bieden. Uiteraard geeft het meer grip dan een sneaker, maar ijs blijft in alle omstandigheden glad. Na een geruime tijd op de laarzen te staan vallen enkele zaken op. Allereerst merk je dat deze laarzen écht comfortabel zijn en dat de voeten dit voetbed heel prettig vinden. Daarnaast is deze laars gemaakt als all-rounder en kan ik er heerlijk op lopen, maar ook bijvoorbeeld sneeuwscheppen. Mocht je de Dunlop Snugboot Craftsman vooral in de winter en sneeuw willen gebruiken, adviseer ik je om toch voor de hogere variant te gaan. Af en toe kwam er nog sneeuw in, waardoor de eigenschappen van de laars eigenlijk teniet worden gedaan.

De eigenschappen van de Snugboot collectie

De Dunlop Snugboot collectie is gemaakt om te presteren onder de zwaarste omstandigheden. We zoomen iets in op de eigenschappen.

  • Comfort: Dunlop belooft met de Snugboot collectie een uitermate sterke laars, met een sneaker-fit. En zodra je de laarzen aantrekt, lijkt het net alsof ze zich aansluiten rondom je voeten. Ze zitten werkelijk als gegoten en ook de hiel komt vrijwel niet los bij het zetten van stappen.
  • Waterdicht en ademend: Dankzij maar liefst vier lagen is de laars waterdicht en toch ademend.
  • Veelzijdig: Met de aanschaf van deze laarzen heb je een allemansvriend. Je hebt dus maar één paar nodig die je kan gebruiken bij allerlei klussen en activiteiten.
  • Schoonmaken: De laarzen zijn perfect schoon te houden en te maken.
  • Grip: Zelden vind je wandelschoenen of -laarzen die meer grip bieden dan deze Snugboots.
  • Veiligheid: Er zijn diverse modellen in de Dunlop Snugboot collectie verkrijgbaar met onder andere stalen-neuzen en andere veiligheidsopties.

Het 4-lagensysteem

Als gebruiker is het misschien niet super boeiend om te weten hoe de werking exact werkt van de laars en is het voornamelijk fijn dat het erg goed functioneert. Toch is het bij deze Dunlop Snugboot wel interessant om te zien hoe de vier lagen zijn opgebouwd. De buitenste laag is een waterdichte, scheur- en slijtvaste laag die je premium bescherming biedt, daaronder zit een waterdicht én ademend membraan, in de derde laag zit een vocht doorvoerend schuim en bij jouw voeten zit een antibacteriële slijtvaste voering. De laarzen zullen dus ook niet heel snel gaan stinken.

Verkrijgbaarheid

Iets meer informatie over de Snugboot-collectie? Die vind je op de website van Dunlop. De Dunlop Snugboot collectie is verkrijgbaar bij verschillende retailers, zoals bijvoorbeeld de Welkoop. Online koop je de Pioneer en de WorkPro bij bol.com.

ReviewsTheHike.nlWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.