Prachtig wandellandschappen bij de Vresselse Hut

door

Veel zijn het er waarschijnlijk over eens. Wandelen is een heerlijke bezigheid. Even een totaal andere omgeving dan thuis. Ontspannen, bewegen en ontdekken. Het is wel handig om te weten wat er waar mogelijk is. We zoomen even wat verder in op de wandelroutes in Noord-Brabant. Deze keer gaan we naar de Vresselse Hut in de richting van Sint-Oedenrode. Een plek dichtbij Eindhoven met een schitterende omgeving. Perfect voor je wandeling. Wij laten zien wat er mogelijk is voor zowel wandelaars als fietsers.

Mogelijkheden bij de Vresselse Hut

Hou je van een bosachtig gebied? Dan is de Vresselse Hut een goede plek om naartoe te gaan. De mogelijkheden om er te gaan wandelen en fietsen zijn er genoeg. De Vresselse Hut ligt bij Sint-Oedenrode. Het is één van de Natuurpoorten die Noord-Brabant heeft. Eentje met een afwisselende omgeving waarin je je niet hoeft te vervelen.

Wandelroutes bij de Vresselse Hut

Het is in dit gebied heerlijk om te wandelen. Je hebt een divers aanbod aan wandelroutes, maar je kan natuurlijk ook zelf op pad gaan. Daarin is er keus genoeg. De paden zijn in principe goed te bewandelen, alleen moet je op sommige plekken even opletten waar je loopt. Er kunnen dan wat kuilen of plassen aanwezig zijn.

Je kan lopen door middel van het volgen van de knooppunten of je volgt de routes van Natuurpoorten. Vanuit Natuurpoorten zijn er een drie wandelroutes te volgen. Deze leggen we je hieronder uit.

  • Wandelroute Vennenwandeling: Dit is de route die wij hebben gelopen. De route is zeven kilometer en neemt je mee door het Vresselse Bos. Wandel langs de prachtige vennetjes en door de bossen heen. Onderweg zijn er genoeg plekken om uit te rusten, dus neem wat mee voor onderweg. Je kan deze volgen door de blauwe markeringen te volgen.
  • Wandelroute Vressels rondje: Deze route is vier kilometer en is te herkennen aan de groene kleur. Hij brengt je langs de hoogtepunten van het Vresselse Bos. Wil je dus wel optimaal genieten van het Vresselse Bos, maar kan je niet zo lang lopen? Dan is dit een goed alternatief.
  • Hondenlosloopwandeling: Er is zelfs aan de trouwe viervoeter gedacht. De route van de gele markeringen. Deze wandelroute is 1,6 kilometer lang constant loslopen voor je hond. Een leuke weg dus om te kunnen wandelen en je hond te kunnen laten rennen. Wel even een dingetje. Je moet hierbij op een andere plek opstappen. Dit kan bij de parkeerplaats bij de Vogelsven.
Vresselse Hut wandelmarkeringen

Fietsroute ‘Dwars door het Dommeldal’

Langs de Vresselse Hut loopt een fietsroute. Deze route begint en eindigt bij de Vresselse Hut. Je mag natuurlijk ook ergens anders opstappen. 55,61 kilometer door de Brabantse dorpen in de buurt van Eindhoven en Helmond. Fiets tussen de rivieren en stukken bos door. Een prachtige tocht die je het Brabantse landschap goed laat zien!

Algemene informatie over de Vresselse Hut

De Vresselse Hut is één van de Natuurpoorten van Noord-Brabant. Het wandelgebied waar je doorheen loopt is het Vresselse Bos. De Vresselse Hut zelf is een restaurant waar je na of voor het wandelen wat te eten of drinken kan kopen. Je kan parkeren bij de parkeerplaats tegenover de Vresselse Hut. Hier heb je genoeg plek om je auto kwijt te kunnen. Vanuit hier loop je naar het bos, de route is hiervoor aangegeven. Of je loopt achter de mensen aan, iedereen gaat namelijk dezelfde kant op. Neem goede wandelschoenen mee, de grond kan soms wat onregelmatig zijn. Verder is het echt een top plek om te genieten van een prachtige wandeling.

Vresselse Hut

DagtochtEuropaNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.