Dit is waarom je de Polar Grit X Pro om je pols wilt tijdens jouw volgende hike

door

Hiken zonder je complete uitrusting is als een roofvogel zonder veren, als een boom zonder takken of als een vos zonder staart. Precies zo voelt het wanneer je aan je hike begint met een lege pols, op een plek waar eigenlijk een stralend sporthorloge zou moeten zitten. Ook op pad in de natuur kan je de uitgebreide functies van zo’n horloge namelijk goed gebruiken. Met de ijzersterke Polar Grit X Pro, speciaal ontworpen voor natuurliefhebbers, bewapen je jezelf met de crème de la crème van alle sportieve horloges. En geloof ons, die kwaliteit is handig om te hebben en fijn om op te vertrouwen in de bossen.

Polar Grit X Pro, speciaal voor outdoorliefhebbers

Waar je met een ‘gewoon’ sporthorloge ook prima uit de voeten kan als je een blokje om gaat, is de Polar Grit X Pro uitgerust voor wandelingen van formaat. Dit lichte maar ijzersterke uurwerk heeft namelijk een hoop extra outdoorfuncties, die precies zijn ontworpen voor het hiken, maar ook trailrunnen en mountainbiken in de natuur. Zodra je daaraan hebt gesnuffeld, wil je niet anders meer. Dit begint al bij de voorbereiding: via de geavanceerde navigatietechnologie laad je gemakkelijk je route in, en dankzij de weersvoorspelling weet je exact welk weer je op jouw avonturen tegemoet treedt. Met het daglicht-display kies je daarnaast gemakkelijk het juiste tijdstip op om pad te gaan.

Altijd de juiste koers

Wie dolgraag zijn of haar routes uitstippelt met behulp van apps als Komoot, zit met de Polar Grit X Pro gebakken. Je kunt het horloge namelijk heel eenvoudig met de app synchroniseren, zodat je realtime, turn-by-turn-begeleiding krijgt die je op precies het goede spoor houdt, zelfs wanneer je hoog in de bergen bent. De ingebouwde GPS weet namelijk vliegensvlug en heel nauwkeurig jouw exacte locatie te bepalen. Daarbij zijn de gloednieuwe navigatiedashboards uitgerust met een hoogtemeter, kompas en locatiecoördinaten. En als je dan toch weet te verdwalen, helpt de functie Track Back je om de weg terug te vinden.

Polar Grit X Pro

Militaire standaarden

Door het krasbestendige saffierglas en de premium FKM-polsbanden, is de Polar Grit X Pro niet kapot te krijgen. Sterker nog, hij heeft zelfs de militaire MIL-STD-810G-test van de Verenigde Staten doorstaan en is waterbestendig tot 100 meter diep, en voldoet daarmee aan militaire standaarden. Daarbij kun je er urenlang mee op pad zonder hem tussendoor te hoeven opladen. Zo gaat hij maar liefst 40 uur mee wanneer je GPS en hartslagmeting gebruikt, 100 uur wanneer je kiest voor de energiebesparende opties en in horlogemodus met 24/7 hartslagmeting kun je er zelfs tot zeven dagen mee op avontuur.

Slaap en voeding

Wanneer je een lange hike of fietstocht achter de rug hebt en je lichaam schreeuwt om een goede portie nachtrust, zijn de functies Nightly Recharge™ en Sleep Plus Stages™ je beste vrienden. Hiermee volg je jouw lichamelijke herstel tot op de voet. Zo kun je de volgende dag optimale keuzes maken, die goed passen bij de status van je fysieke en mentale status, gebaseerd op advies dat de Grit X Pro geeft na analyse van je nachtrust. Ook stelt het horloge op commando een gedetailleerd overzicht op van de energiebronnen die je tijdens je trainingssessies hebt verbruikt. Zo weet je precies of en wanneer je jouw lichaam moet aanvullen met koolhydraten, vetten of eiwitten. Handig.

Hiken met de Polar Grit X Pro

Wat ons betreft is de Polar Grit X Pro met dit alles een absolute must-have voor al je hike-avonturen. Zodra je ‘m hebt, kun je niet meer zonder. Wij zijn fan.AccessoiresTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.