3X MTR-routes in Hongkong om nooit te vergeten

door

Het afgelopen jaar hebben we flink de tijd gehad om onze bucketlist nog eens goed onder de loep te nemen en daar waar nodig aan te vullen. Als je het ons vraagt, verdient Hongkong zeker en plekje op jouw wishlist! Het bezoeken van alle gave hotspots is zeker de moeite waard, maar mocht je nog wat tijd over hebben dan mag je het volgende ook zeker niet aan je voorbij laten gaan. Het openbaar vervoersysteem van Hongkong, Mass Transit Railway (MTR), is namelijk met iets heel leuks gekomen: de zogenaamde runtheMTR. Hierbij ontdek je op een fascinerende en wel heel avontuurlijke manier deze Oost-Aziatische bestemming!

Ontdek de Aziatische metropool op de meest avontuurlijke manier

Met runtheMTR volg je de bijzondere routes van de tramrails, maar dan te voet. Op deze manier gaat geen enkele hotspot te snel aan jou voorbij, want jij bepaalt zelf het tempo. Ga wandelen, joggen of rennen. Met een ruime keuze uit tien verschillende trajecten, kun je het zo gek maken als je wilt. Om je vast een beetje op weg te helpen, hebben wij hier alvast de drie meest unieke en bijzondere routes voor je uitgelicht. Durf jij het aan?

3 bijzondere MTR routes

#1 West Rail Line – de grootste uitdaging

Go big or go home! Met een afstand van maar liefst 52,6 km is de West Rail Line zeker het meest uitdagende traject van de tien. De route begint in Tuen Mun en eindigt in Hung Hom. Van drukke handelsstraten tot mooie landschapsparken en promenades aan het water; tijdens deze route passeren alle schoonheden van Hongkong de revue.

Bij het beginpunt in Tuen Mun is er de mogelijkheid om de religieuze architectuur van Ching Chung Koon’s Palace of Pure Brightness te bewonderen. Hierna gaat de MTR-route door naar Yuen Long, dat bekend staat om haar biologische boerderijen. Na het station Kam Sheung Road is het tijd voor een klim van 480 meter door Tai Lam Country Park. Het spoor verlies je hier even uit het zicht omdat de treinen door een tunnel gaan, maar niet getreurd, de apen in het gebied houden je gezelschap. Eenmaal weer terug op de MTR-route, kom je aan bij Tai Mo Shan. Dit is het hoogste punt van Hongkong en hier kun je bij Duen Kee van de heerlijkste dim sum genieten. Ook is de bevroren ananas bij de kleine eetkiosk aan de weg op warme momenten een verfrissende aanrader. Vergeet op een heldere dag zeker niet een foto te maken van het prachtige uitzicht, say cheese!

RuntheMTR MTR Hongkong

#2 Disneyland Resort Line – Disneyland van dichtbij

Ben je een echte Disney-fan? Dan is deze MTR-route echt iets voor jou. Met twee stations en slechts 3,5 km op de teller is de Disneyland Resort Line het kortste traject, maar de ervaring zal hierdoor niet minder zijn. Dompel je onder in de magische sferen op het Disneyland-terrein en kies tussen de klassieke on-road “Mickey Route” of de avontuurlijke off-road “Goofy Route”. Je kunt de wandeling ook gemakkelijk combineren met een dag in het themapark. Stap in de meest bijzondere attracties en laat je verrassen door alle magical adventures. Leeftijd speelt in Disneyland geen rol, want een ontmoeting met Mickey en zijn vrienden blijft natuurlijk te allen tijden bijzonder.

Tip: Maak zeker een authentieke foto bij de Disney fonteinen. ’s Avonds gaan de lichten hierin aan, wat zorgt voor een extra leuk effect.

MTR HongKong Disney Resort Line

#3 South Island Line – het sportieve en het aangename

De South Island Line laat je het grote contrast van Hongkong zien binnen slechts 11,4 km. De route begint in Admiralty – het hart van het financiële district – en eindigt bij het station South Horizons op Ap Lei Chau. Onderweg kom je de bijzonderste dingen tegen, waaronder de wilde zwijnen van Aberdeen Country Park. Breng ook een bezoek aan de vismarkt van Aberdeen, wanneer je hier op het juiste moment van de dag bent, kun je van de vers gevangen zeevruchten smikkelen, heerlijk! Het traject gaat door verschillende parken, waaronder ook Lady Clementi’s Ride. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op het reservoir van Aberdeen en spot je zelfs het uitgehouwen zeepaardje van Ocean Park. Pak je camera er dus maar weer bij.

Zit jij net zoals wij nu op het puntje van je stoel en sta je te popelen om een ticket naar Hongkong te boeken? Voor nu moeten we nog even wachten, maar zodra het weer kan, vlieg je met Cathay Pacific rechtstreeks van Amsterdam naar Hongkong!

AziëNieuwsTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.