3 korte hikes in Sri Lanka die op iedereens ‘must do’ lijstje moeten staan

door

Door de recente ontwikkelingen in Sri Lanka staat het land wellicht niet bovenaan jouw lijstje. Toch verdient Sri Lanka jouw aandacht. Zeker nu. Sri Lanka is een prachtig, groen en vriendelijk land waar het toerisme nog niet de overhand heeft genomen. In de video hieronder laat ik je zien waarom ook jij het fantastische Sri Lanka wilt bezoeken. Naast de gezellige dorpjes en stranden waar je eindeloos kunt surfen, kun je er ook vette hikes maken. Van lange hikes tot korte, maar krachtige hikes en alles er tussenin. Tijdens mijn drieweekse reis ging ik voor de relatief kleine hikes. Onder de video volgen mijn drie favoriete korte hikes in Sri Lanka.

Ella Rock

In mijn favoriete dorpje in Sri Lanka, genaamd Ella, kun je van alles ondernemen. De hike naar ‘Ella Rock’ is een van die activiteiten. De start van deze hike is een tikkeltje vreemd. De locals sturen je namelijk bewust de verkeerde kant op, zodat je nog even wat winkeltjes passeert waar de locals spullen verkopen. Op een bepaald moment kom je zelfs bij een punt waar het ene bordje links en het andere bordje naar rechts wijst. Allebei naar Ella Rock… Het beste kun je daar de weg vragen aan voorbijgangers die er net geweest zijn. Op die manier kwamen we uiteindelijk op een steile hike terecht, die we snel beklommen. Dat was nodig, want we waren pas later in de middag vertrokken. Achteraf niet zo slim, want het werd snel donker en de tocht gaat over ruig terrein waar je flink kunt verdwalen. Uiteindelijk waren we precies op tijd boven en het uitzicht was fenomenaal!

Little Adams Peak

De tweede aanrader op mijn lijstje van favoriete korte hikes in Sri Lanka is ‘Little Adams Peak’. Net als de hike naar Ella Rock, start je ook deze hike in het dorpje Ella. Little Adams Peak is het kleine broertje van de grote Adams Peak. De hike naar Little Adams Peak kun je mooi combineren met die naar Ella Rock. De hike naar Little Adams Peak is namelijk een relatief makkelijke klim, waarbij je de top bereikt zonder dat je super fit hoeft te zijn. Het is een fijne tocht die je leidt naar wederom een prachtig uitzicht. Vanaf de top kijk je namelijk uit op de groene en vooral indrukwekkende bergen van Sri Lanka.

korte hikes in Sri Lanka-Jarah Gartener

Secret Beach

Ben je van plan om naar het kustplaatsje Mirissa te gaan? Check dan even op Google Maps (Maps.me kan ook) of vraag je hostel om de plek ‘Secret Beach’. De normale stranden van Mirissa zijn namelijk niets vergeleken met deze plek. Na een wandeling van een half uurtje (bergje op), kom je bij één van de mooiste plekken van Sri Lanka. Deze is ook te zien in mijn video. Het is een paradijselijke mini baai waar je ook wat kunt drinken. Je zou denken dat iedereen deze fantastische plek bezoekt, maar het mooie is dat de drukte er nog reuze meevalt. Het was eigenlijk best wel lekker rustig. De naam ‘Secret beach’ doet zich dus nog eer aan. Het is niet voor niets mijn favoriet in deze lijst van korte hikes in Sri Lanka

* Gastblogger Jarah Gartener Simons maakt de tofste video’s. Over zijn reizen en over zijn leven met diabetes. Ook heeft hij een Video Montage Service. Je kunt hem en zijn video’s volgen via Instagram en YouTube.

AziëDagtochtTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.