De heuvel zonder naam in een natuurpark in Rojales, Spanje

door

Hebben jullie ook zo’n zin in de zomer? Bij gebrek aan reizen, bladerde ik door mijn foto’s en dacht ik terug aan een hike die ik deed in Rojales, een knus plaatsje op steenworp afstand van de Spaanse kust. Je vindt er een natuurpark, genaamd El Recorral, waar de Spanjaarden ’s avonds en in het weekend graag naartoe komen. Onder de bomen is het er namelijk erg goed toeven. Wat je daar ook kunt doen, is een mooie, korte hike maken naar ‘de heuvel’. Hij heeft geen naam, maar geeft je wel een prachtig uitzicht op het nabij gelegen natuurgebied, Guardamar, Rojales en het achterland. Dus ben je in de buurt, lig dan niet de hele tijd aan het strand, maar trek eropuit. Al is de hike vrij kort en eenvoudig en de heuvel niet hoog, het is zeker de moeite waard.

De heuvel van El Recorral

Zelfs voor ons Nederlanders lijkt de heuvel in El Recorral misschien een hele makkelijke. Toch kent de heuvel wel wat steile stukken, dus dat geeft een leuke uitdaging. Zeker als het hartje zomer is en de temperatuur hoog. In het voorjaar vind je in dit deel van het natuurpark namelijk nog wel wat lage groene begroeiing. Maar in het heetst van de zomer is het er vooral erg droog en dus warm! Ons advies is daarom om vroeg in de ochtend of wat later in de middag te gaan, als de zon lager staat. Ben je eenmaal op de top, dan heb je een prachtig uitzicht.

Rojales

Rojales is een klein Spaans stadje, gelegen op een half uurtje zuidwaarts rijden vanaf Alicante. Op een kleine 10 tot 15 minuten rijden van Rojales vind je de prachtige zandstranden van Guardamar en Torrevieja. Rojales is vooral bekend onder de fanatieke golfers. Niet gek, want het wemelt er in de omgeving van de golfbanen. Toch is Rojales ook bekend om een heel andere reden. Namelijk om het stukje geschiedenis dat je er kunt vinden. Rojales stamt uit de Moorse bezetting van Spanje, die plaatsvond van de 8e tot de 13e eeuw. De Moren waren bekend om hun vernuftige irrigatiesystemen en die systemen zie je nog steeds terug in het stadje.

Psst.. geheimpje

Een andere highlight van Rojales zijn de opmerkelijke grotwoningen. Deze zijn te vinden in de heuvels ten zuiden van het stadje. Bij de laagste ingang van het grottengebied in Calle Vilatona vind je de best bewaarde, geheime, toeristische attractie van deze regio; Casa de Las Conchas (The Shell House). De eigenaar, Manuel Fulleda Alcaraz, heeft zijn huis volledig ingericht met schelpen, tegels en spiegels. En dat is best wel spectaculair om te zien.

Rojales Spanje

ActiviteitDagtochtEuropaSpanjeTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.