Met de Fjällräven 1974 Expedition collectie heb je het nooit meer koud

door

Dat is nogal een belofte. Met de Fjällräven 1974 Expedition collectie, heb je het nooit meer koud. Goed, nooit meer is misschien een beetje overdreven. Maar het geeft de ambitie van het Zweedse merk wel aan. De Fjällräven 1974 Expedition collectie is namelijk gemaakt om jou warm te houden tijdens de meest extreme temperaturen. In ons landje zullen we het dus niet snel koud hebben in deze producten. Maar let’s put it to the test.

Fjällräven 1974 Expedition collectie hoodie en muts

De Fjällräven 1974 Expedition collectie

De oprichter van Fjällräven – Ake Nordin – was een echte avonturier. Zo maakte hij de mooiste expedities, trektochten en outdooravonturen. Veel producten van het Zweedse merk hebben een naam die verwijst naar de heritage van het merk. Zo is er de Abisko collectie en nu bijvoorbeeld ook de Fjällräven 1974 Expedition collectie. En de naam verklapt het al, het ging natuurlijk over een expeditie in de jaren 70. Ake had toen zo’n koude nacht, dat hij had besloten om het nooit meer koud te hebben. En dat is mooi, want dat wil toch eigenlijk niemand. Zodoende kwam Fjällräven toen met een Expedition Down Jacket.

Terug naar toen met de Fjällräven 1974 Expedition collectie

De Fjällräven 1974 Expedition collectie is natuurlijk niet een collectie die Fjällräven toevallig nog op zolder heeft gevonden. Deze collectie is namelijk geïnspireerd op de klassieke en legendarische jas uit 1974. Daarbij is het merk trouw gebleven aan de iconische en originele designelementen, maar hebben hem – hoe toepasselijk – in een nieuw jasje gestoken. Het nieuwe jasje is gemaakt van duurzame materialen en nog steeds gemaakt om ervoor te zorgen dat jij het nooit meer koud hebt.

Duurzaam voor een nog warmer gevoel

De Fjällräven 1974 Expedition collectie is gemaakt van 100% gerecycled nylon. En het dons dat ervoor zorgt dat de jas goed isoleert, is duurzaam, ethisch verantwoord en helemaal traceerbaar. Daarnaast is de Fjällräven 1974 Expedition collectie nu zo gemaakt, dat mocht hij kapot gaan, eenvoudig gemaakt kan worden.

De collectie

De Fjällräven 1974 Expedition collectie bestaat uit alleen maar jassen. Van een lekkere warme bodywarmer tot de heerlijke Expedition Lätt Hoodie jas die mij de komende tijd lekker warm gaat houden. Ga je op een toch iets heftigere expeditie? Dan kan je gaan voor de lekker dikke Expedition Down Jacket

Expedition Lätt hoodie

Onderdeel van de Expedition collectie is de Expedition Lätt hoodie. Deze hoodie is perfect voor onder een hardshell of lekker tijdens een niet al te frisse winterdag. Heerlijk warm blijf je in de herfst en ook een kleine regenbui stopt jou niet. En dankzij de capuchon en zakken, is het ook een uitstekende jas voor jouw daily commute of mooiste outdoor avontuur. Mocht het nu toch iets te warm zijn, dan kan je deze lichtgewicht Expedition Lätt hoodie perfect opbergen. De Expedition Lätt hoodie is verkrijgbaar voor € 224,95.

Fjällräven 1974 Expedition collectie
Fjällräven 1974 Expedition collectie
FjällrävenKledingReviewsTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.