Sterrenchefs koken in een berghut. Dit is de Culinaire Jacobsweg 2021

door

Iedereen die van hiken, lekker eten en reizen houdt, gaat hier heel gelukkig van worden! Vandaag, 10 juli 2021, start namelijk wederom een editie van de Culinaire Jacobsweg in Paznaun, Tirol. Het concept is uitdagend, interactief en supertof. Sterrenchefs krijgen namelijk de uitdaging om een gerecht te creëren op basis van lokale ingrediënten voor een van de hutten in het Paznaundal. Vervolgens wordt dat gerecht tot het einde van het zomerseizoen aangeboden in de betreffende berghutten, inclusief recept. De topchefs van de Culinaire Jacobsweg 2021 zijn Benjamin Parth, Andreas Spitzer, Hermann Huber, Patrick Raaß, Martin Sieberer en de #YoungChefsPaznaun.

Culinaire Jacobsweg 2021

Streekproducten

Driesterren chef Eckart Witzigmann won in de jaren ’90 de fameuze award ‘chef of the century’. Er zijn maar drie andere chefs in de wereld met deze titel. Het is deze chef die tijdens de Culinaire Jacobsweg nauwlettend over de schouders van de andere chefs meekijkt, terwijl elke chef een gerecht maakt met producten die in de Paznaun-streek gevonden kunnen worden. Vervolgens moet dit gerechtje aansluiten op de omgeving en de gasten in de berghut. Het gerecht is dus helemaal toegespitst op de streek en het berghuttenleven.

De hele zomer lang

Wil je hier bij zijn? Dat kan! Hikers, mountainbikers en andere liefhebbers van de buitenlucht kunnen individueel of samen met de topchef naar de berghutten gaan en het culinaire huttengerecht proeven. Daarnaast worden er een aantal culinaire zomeravonden georganiseerd door de betreffende chefs op locaties in het dal.

Noteer deze data (onder voorbehoud) in je agenda:
10 juli – Almstüberl met Martin Sieberer
23 juli – Hotel Yscla/Stüva met Benjamin Parth
24 juli – Friedrichshafener Hütte met Benjamin Parth
30 juli – Schlossherrenstube met Patrick Raaß
31 juli – Heidelberger Hütte met Patrick Raaß
20 augustus – Hotel Fliana met Andreas Spitzer
21 augustus – Ascherhütte met Andreas Spitzer
3 september – Trofana Alm met Patrick Raaß
4 september – Jamtalhütte met #YoungChefsPaznaun
17 september – Hotel Rössle met Hermann Huber
18 september – Faulbrunnalm met Hermann Huber

Culinaire Jacobsweg Chef

Arrangement ‘Culininaire Jacobsweg’

Wil je alle routes zelf ervaren en de gerechten proeven? Dat kan. Er is een speciaal Culinaire Jacobsweg-arrangement dat je kan boeken. Dit betreft vijf nachten in de regio, inclusief Silvretta Card.

Culinaire Jacobsweg
Culinaire Jacobsweg wandelschoenen

BergenEuropaEventkalenderGezondheidOostenrijkTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.