Jeroen van Nierop

Wandel een bloesemtocht en geniet maximaal

door

Een bloesemtocht in de Betuwe wordt door steeds meer mensen ontdekt. Een Bloesemtocht is een wandeling door de bloesem tijdens de bloeiperiode van de fruitbomen. Dat is mogelijk in de maanden april en mei. Het is een prachtig gezicht om al die fruitbomen in bloei te zien staan. De bloesems van sommige soorten fruitbomen verspreiden de meest lekkere geuren. Je moet een Bloesemtocht goed plannen. Ten eerste moeten de fruitbomen die je wilt zien in bloei staan. Om niet in een file van toeristen terecht te komen kun je het beste niet in het weekeinde gaan, maar op een doordeweekse dag.

bloesemtocht Betuwe rivierenland

Wandelen door de bloesems in de Betuwe

Wie graag wandelt kan kiezen voor een van de vele wandelroutes die in de Betuwe zijn uitgezet. De kortste route is ongeveer 8 kilometer, maar de absolute aanrader is het 13 kilometer lange klompenpad van Buren en Erichem. Het zogeheten Errekomsepad is dé bloesemtocht route voor wandelaars. Voor de langste route kun je beter twee dagen uittrekken, want die is 40 kilometer. Echter kilometervreters kunnen die route wel in één dag lopen, maar als je wat meer tijd neemt, heb je de kans om beter om je heen te kijken.

Bloesemroute van Geldermalsen naar Leerdam

Een van de bekendste plekken om de bloesem te bezoeken is vanaf station Geldermalsen. En extra handig, want je kunt deze route gewoon met het ov bereiken. Je loopt hier prachtig langs de Linge in 22,5 kilometer naar Leerdam. Liever een kortere route? Dan kun je ook tot Mariënwaard lopen.

Bloesemtocht in Limburg

Liever aan de wandel in het mooie Limburg? Tijdens deze tocht loop je een prachtige route van 5,77 kilometer door de bloesem. Hier vind je meer informatie over de route.

Bloesemtocht op de fiets

Wil je liever wat meer kilometers maken, zoals de ‘Bloesemroute Betuwe’, dan is met de fiets gaan een ideale oplossen. Piet schreef in dit artikel hiervoor de beste tips.

Deze App vertelt je precies waar je moet zijn voor welke bloesem

De app Bloesemalert is dé app die je moet hebben als je op zoek bent naar de mooiste bloesem. Het voorjaar is écht begonnen als de bloesem in de bomen verschijnt. Maar niets is zo’n grote desillusie als dat je ergens aankomt en geen bloesem kan spotten. Gelukkig is daar dus de Bloesemalert app, die je precies laat zien waar er welke bloesem te vinden is. Naast de staat van de bloesems, staan er ook fietsroutes in de app. En helemaal mooi is dat als de bloesem weg is, dan verandert de app in de fruitalert-app. Zo weet je dan precies welk fruit er waar groeit. Kleine sidenote: de Bloesemalert app is alleen te gebruiken in de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Downloaden kan in de App Store.

DagtochtEuropaNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.