© The North Face, Mathis Dumas

The North Face Summit Series-footwear: de volgende stap in bergschoenen

door


De nieuwe The North Face Summit Series-footwear collectie is er voor iedereen die gek is op de bergen en bergsport. Sneller, makkelijker en hoger klimmen wordt nu makkelijker dankzij de nieuwe flexibele en lichte footwear. De vier verschillende modellen uit de collectie dienen elk een uniek doel binnen het bergbeklimmen. Hier kan je nu meer ontdekken over de Summit Series-footwear van The North Face.

north face summit series
© The North Face, Mathis Dumas

Bergklimmen met The North Face Summit Series-footwear

De nieuwe lijn omvat vier verschillende paren: de Torre Egger, de Cayesh, de Breithorn en de Cragstone Pro. Elk van de schoenen is op zijn beurt uniek. De Torre Egger is een schoen voor het hele jaar door. Hij is makkelijk aanpasbaar aan terrein en temperatuur. De veelzijdige, lichte zomerallrounder Cayesh biedt enorme bewegingsvrijheid en klimmobiliteit. De Breithorn is dan weer een alpiene wandelschoen die volledig is uitgerust voor gletsjers en rotsachtig terrein. Hij is licht, comfortabel en duurzaam. De laatste, de Cragstone Pro, is een  trailrunning- en bergbeklimschoen. De schoen is ontworpen voor elk avontuur waarbij precisie en reactievermogen nodig zijn.

Veranderend klimaat

De The North Face Summit Series-footwear is uitgebreid getest tijdens expedities door enkele van de meest ervaren reizigers op de wereld. Ze testten de schoenen tijdens onder meer bergbeklimmen en ijsklimmen. Het bedrijf werkte hard aan de collectie omwille van de grote veranderingen in de bergen en de bergsport door het veranderend klimaat. Nu willen ze atleten in staat stellen om hoger en sneller te klimmen in een veranderende wereld.

north face summit series
© The North Face, Mathis Dumas

De Summit Series-collecties

The North Face ontwikkelt een uitgebreide collectie onder de naam Summit Series. Van jassen tot vesten, broeken en schoenen. Alle collecties zijn ontworpen met de hulp van fervente bergbeklimmers, met als doel om andere avonturiers uit te rusten met het nieuwste innovatieve materiaal op de markt. Naast de Footwear-collectie bestaat de Summit Series uit de eerder verschenen Snow- en Climb-collecties.

De Summit Series-footwear is nu online verkrijgbaar op www.thenorthface.eu en in geselecteerde winkels.

ReviewsThe North FaceTheHike.nlWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel