Phraya Nakhon Cave - Bigstock

Ontdek adembenemend Thailand in het Khao Sam Roi Yot National Park

door

Als je aan Thailand denkt, dan komt waarschijnlijk snel het beeld van Koh Phangan, met zijn blauwe water en vissersbootjes, in je op. Van Thaise massages op het strand bij Krabi tot aan overheerlijke Pad Thai in Bangkok. Thailand heeft voor ieder wat wils. Zo ook voor de wandelliefhebber. Je vindt door heel het land prachtige wandelroutes, maar deze wandelroute in het Khao Sam Roi Yot National Park is misschien wel de mooiste van Thailand. 

Credits: Vlada – Unsplash

Van de bruisende stad naar een indrukwekkend stuk natuur

Op zo’n vier uur rijden vanaf Bangkok vind je het Khao Sam Roi Yot National Park, waar het landschap verandert van indrukwekkende rotsformaties naar prachtige lotusmeren. Het park werd opgericht in 1966 en was het eerste kustpark van Thailand. De naam van het park betekent letterlijk ‘berg met driehonderd pieken’ en deze betekenis wordt al snel duidelijk als je naar de foto’s kijkt. Vanuit het water duiken er overal kalkstenen rotspartijen op waarvan sommigen een hoogte halen van wel 600 meter. 

De parel van het park

De absolute trekpleister van het park is de Phraya Nakhon Cave, waar je uitzicht hebt op het Thaise paviljoen dat is gebouwd ter ere van koning Rama IV. Na een wandeling van een uur over een steile berghelling kom je aan bij twee grotten die zijn ontstaan door zinkholen. Door de bijzondere lichtinval, lijkt het alsof je in een scene van een sprookjesfilm bent beland. De vele foto’s en video’s die hier zijn gemaakt, gaan regelmatig viraal op social media en daarom wordt deze plek langzaam steeds bekender. Een extra voordeel aan deze trail is dat het direct aan het strand ligt. Mooie kans dus om aan het einde van de tocht een frisse duik te nemen in de zee. 

Mooiste hike Thailand

Wilde dieren op de loer

Tijdens de wandeling in het Khao Sam Roi Yot National Park geniet je niet alleen van het prachtige uitzicht en bijzondere plantsoorten, maar ook van verschillende diersoorten die we op de Veluwe wellicht niet zo snel zullen tegenkomen. Een dier dat er met kop en schouders bovenuit steekt wat betreft populatie is de Gibbon, beter bekend als de kleine mensaap. Grote kans dat je dit beestje tijdens een wandeling tegenkomt. Voor nog meer apengarantie huur je een kajak en paddel je naar het apeneiland. Naast deze kleine dieren vind je in het park ook een grote diversiteit aan vogels. De modderpoelen en zoetwatermoerassen vormen een broedplaats voor duizenden trekvogels.

Credits: Vlada – Unsplash

Bijkomen op het lotusmeer

Ook al duurt de wandeling door het park niet zo lang, kan het toch zijn dat het verschil in hoogte en de uitdagende klim ervoor zorgt dat je even moet bijkomen. Komt dat even goed uit. Op het lotusmeer is er namelijk de mogelijkheid om een rondvaart te maken met een boot. Je kunt ervoor kiezen om te starten in Tham Phraya Nakhon en een tocht van drie uur te maken, om vervolgens te eindigen in Tham Sai. Maar voor degene met minder tijd is er een korter alternatief en deze begint in het dorp Ban Khung Tanot. Onderweg vaar je door de kalksteengrotten waarin de watervallen op je afkomen. Op het meer zelf vaar je tussen de lotusbloemen en kijk je je ogen uit. Door het bijna stilstaande water worden de bergen prachtig weerspiegeld en als kers op de taart sluit je de dag hier af tijdens een oogverblindend mooie zonsondergang. Wij zouden zeggen: Waar wacht je nog op?

Credits: Vlada – Unsplash
AziëDagtochtTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel