Zelfgemaakte muesli; een power ontbijt

door

Muesli met yoghurt is een perfect ontbijt voor een intensieve hike dag. Uiteraard zijn er diverse muesli’s verkrijgbaar in de supermarkt, maar niets is zo lekker als het zelf maken. En het klinkt moeilijker dan het is, want muesli maken is heel eenvoudig. Maak het in het weekend, want dan kan je er de rest van de week ook nog heerlijk van genieten.

Granen, noten en zaden

De meeste muesli’s bevatten dezelfde hoofd ingrediënten; granen, noten en zaden. Als je zelf muesli maakt kan je natuurlijk zelf bepalen wat je erin stopt. Wij kiezen voor havermout, of havervlokken, want dat is lekker en voedzaam. Maar niets houd je tegen om bijvoorbeeld speltvlokken te gebruiken.

Muesli ingredienten

De onderstaande ingrediënten zijn zoals eerder aangegeven, volledig vrij om te verwisselen voor andere ingrediënten. Ben jij een liefhebber van noten? Dan kan je er natuurlijk nog meer noten aan toevoegen.

Basis:
400 gram havervlokken
200 gram gemengde noten (hazelnoten, walnoten, pecannoten, etc.)
75 gram krenten / rozijnen (of ander gedroogd fruit)
75 ml honing
4 eetlepels zonnebloemolie
Kaneel

Benodigdheden:
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Pannetje
Lepel

Bereiding:

Zorg dat de oven is voorverwarmd op 180 ˚C.

Zet een grote pan op het vuur en voeg daar 4 eetlepels zonnebloemolie aan toe. Meng vrij snel daarna rustig de honing door de zonnebloemolie en meng het tot een egaal geheel. Haal de pan van het vuur en meng vervolgens de overige ingrediënten door het mengsel. Roer heel goed door en spreid het mengsel goed uit op een bakplaat met bakpapier.

Zet de bakplaat in de oven en bak het mengsel ongeveer 15 minuten.
Roer het mengsel vervolgens goed los en laat het nogmaals 15 minuten bakken tot het goudbruin is geworden.
Let erop dat de muesli niet aanbakt, dus niet te donkerbruin wordt.

Haal de bakplaat uit de oven, meng nog een keer goed en laat afkoelen.
Stop het vervolgens in een weckpot.

Eet smakelijk!

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.