Bananenbrood is hip. En dat is niet zo gek. Het is lekker, healthy en het geeft je energie. Bananenbrood zit bomvol goede bouwstoffen voor actieve hikers. Bananen bestaan uit natuurlijke suikers en veel vezels, die je energie geven. Eiwitten zorgen voor spieropbouw- en herstel. Havermout geeft energie, helpt bij spieropbouw én zorgt voor een snelle stofwisseling. Daarbij kun je bananenbrood makkelijk een tijdje bewaren in je rugzak. Ideaal dus als je gaat hiken.
Bonuspunt aan bananenbrood: het is super easy te maken. Want als ik het kan, dan kan jij het zeker!
Ingrediënten bananenbrood
3 bananen (liefst zo rijp mogelijk)
3 eieren
120 gram havermout
2 flinke eetlepels kwark of yoghurt
1 zakje (16 gram) bakpoeder
1 theelepel kaneel
150 gram dadels (zonder pit)
100 gram noten melange (ongezouten!)
15 gram rozijnen (voor de topping)
Bananenbrood recept
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet vervolgens de bakvorm in.
Mix eerst de bananen en dadels in de blender tot een glad geheel. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe, behalve de noten en de topping. Meng alles goed door elkaar. Zodra je dat gedaan hebt, hak je driekwart van de noten melange in kleine stukjes. Dit voeg je als laatste toe aan het bakmengsel. Vervolgens hoef je het alleen nog in de bakvorm te gieten en het laatste kwart van de noten als topping over het mengsel te strooien. Zet het geheel in de oven en 40 minuten laten heb je een overheerlijk bananenbrood!
De rozijnen kun je het beste kort voor het einde van de baktijd nog toevoegen aan de topping. Anders verbranden ze.
Tip
Voor extra smaak kun je ook nog 100 gram pure chocolade toevoegen. In stukjes door het beslag heen, of au bain marie gesmolten als topping over de cake heen.