Dit zijn de beste restaurants van Val Thorens

door

Val Thorens is met 2.300 tot 3.200 meter het hoogst gelegen skigebied van Europa. Onder Nederlanders een bekend gebied vanwege Dutch Week, de traditionele afsluiter van het wintersportseizoen. Het bergstadje heeft echter meer te bieden dan alleen maar feesten, skiën en wintersportactiviteiten. Ook de restaurants zitten op een hoog niveau. Wij hebben de beste restaurants van Val Thorens op een rijtje gezet.

De beste restaurants van Val Thorens

In Val Thorens weten ze hoe ze bezoekers in de watten moeten leggen. Ze worden niet voor niets regelmatig verkozen tot beste skiresort ter wereld. Perfect geprepareerde pistes, ski-in ski-out hotels, meer dan voldoende randactiviteiten op de bergen en uiteraard de beste restaurants. Wij brachten een bezoek aan verschillende restaurants in het dorp en komen daarom met een top van de beste restaurants van Val Thorens. Hier komen ze in willekeurige volgorde:

La Marine behoort tot de beste restaurants van Val Thorens
Chalet d’altitude – La Marine Val Thorens

Chalet de la Marine

Het restaurant met de meeste bijzondere entree is Chalet de la Marine. Dit restaurant ligt op de piste. Voor zover niets bijzonders. Echter, wil je hier in de avond dineren dan maak je vooraf een wel hele bijzondere tocht. Aan de voet van het dorp word je met een snowcat (pistebully) naar de rode loper van het restaurant gebracht. Eenmaal binnen waan je je in traditionele wintersport sferen. Veel houtwerk, bijbehorende koebellen en bediening in stijl.

Het eten is er voortreffelijk. Een overheerlijke uiensoep wordt twee-man-sterk uitgeserveerd en de kaasfondue is absoluut een aanrader. Laat wel wat ruimte over voor het toetje, want je kunt het diner afsluiten met een toetjesbuffet van sterrenkwaliteit. Een viergangendiner kost € 69,- en is inclusief een retourtje in de snowcat. Bij het reserveren laat het restaurant weten op welke locatie en welk tijdstip je wordt opgehaald.

L’Arbé Chez Pépé Nicolas

De keuken van de Savoie beperkt zich niet tot raclette, fondue, croziflette en tartiflette. Nee, de variëteit van l’Arbé Chez Pépé Nicolas reikt mijlenver(der). Klassieke Savoie-gerechten vind je op de menukaart, maar allen op smaak gebracht met een ‘Pépé Nicolas-sausje’.

Dat weerspiegelt ook de locatie. Hier kom je niet zomaar. L’Arbé Chez Pépé Nicolas ligt zo’n zeven kilometer buiten het centrum van Val Tho en is een aaneenschakeling van oude gebouwtjes, met een centrale plek: het restaurant. De mini-chalets, dáár kom je voor. Ze zijn ingericht in jaren-20-stijl en de tijd lijkt (positief bedoeld) stil te staan. Een houtkachel staat in het midden als de Eiffeltoren in Parijs: het centrale punt. Hier kun je de kaasfondue zelf op bereiden, terwijl de inhoud van de flessen wijnen overvloeit in de glazen van jou en je mede-tafelgasten.

In één van die chalets rijpen de kazen, in een ander wordt de vis gevangen die even later klaargemaakt gaat worden. Het is bewonderenswaardig. Naast de kaas en de vis komen er veel producten op je bord die uit de eigen alpentuin komen, en dat proef je. In alle gerechten. Het behoort daarom absoluut tot de leukste en beste restaurants van Val Thorens.

La Fruitière

Boven het, voor de feestgangers onder ons, legendarische La Folie Douce vind je La Fruitière. Hier geen snelle hap na dansen op de piste, maar juist signatuurgerechten met lokale en ‘groene’ ingrediënten. Chef Damien De Valukhoff en zijn team bereiden hier met liefde een maal voor je klaar en behoren tot de beste restaurants van Val Thorens.

Bijvoorbeeld met vis uit het Annecymeer, aardappelen, bieten, wortelen uit het Savoie-departement en (geiten)kaas van regionale boeren. Dat wordt geserveerd aan klassieke witte tafels, terwijl je op 2600 meter hoogte een panorama-uitzicht hebt.

La Cabane

La Cabane. Oftewel: de hut. De keuze voor deze naam is meer dan terecht. Alles om je heen is van hout, warme vachtjes hangen over de stoelen en aan tafel voel je de intimiteit gloeien. Het is een ware must-visit voor de (kaas)fijnproevers. Hier komt namelijk alleen maar de crème de la crème van Savoyaardse specialiteiten voor je neus. En dan vooral in de categorie kaas.

Want als een soort fondue-en-raclette-walhalla staat La Cabane boven in het Val Thorens-resort. Combineer een traditionele Savoy Fondue of Rawmilk Raclette met bijpassende wijnen en sluit de avond af met génépi – aan tafel ingeschonken door obers met een moustache, uit een megagrote fles. Génépi is hét alpenlikeurtje dat gemaakt wordt van de gelijknamige plant.

La Maison

Centraal in Val Thorens, tussen de hotels en aan de voet van de piste, ligt restaurant La Maison. Tijdens de lunch staat de zon pal op het terras en dat zorgt voor volle tafels. Niet voor niets, want het eten is er voortreffelijk en de bediening is razendsnel. Kenmerkend aan de meeste hippe eetgelegenheden in Val Thorens is de dj die al vroeg zijn plaatjes draait. Bij vrijwel ieder restaurant, middag of avond, gaan de gangen gepaard met muziek.

La Maison is een van de beste restaurants van Val Thorens
La Maison Val Thorens

Je bent dan wel in Frankrijk maar de pizza’s en pasta’s van La Maison smaken alsof je in Italië bent. De kaart heeft overigens veel meer te bieden en is samengesteld door sterrenchef Cyril Attrazic. Je weet dus zeker dat je een culinair hoogstandje voorgeschoteld krijgt. Goed om te weten: hoofdgerechten tijdens de lunch liggen rond de € 30,-.

Le Diamant Noir in Hotel Koh-I Nor

In het vijfsterrenhotel Koh-I Nor vind je Le Diamant Noir: een verfijnd restaurant omringd door de majestueuze vergezichten van 3 Vallées door, die door de grote ramen het restaurant binnenvallen. 

Hier laat chef-kok Eric Samson iedere gast een ware smaakreis maken. Door zijn Bretonse-roots brengt hij marinesmaken, zoals zee-egel en zalmforel, maar ook de zintuigen van Périgord, waar de chef-kok zijn eigen truffelvelden beheert. 

Plus: sommeliers laten je de allerfijnste wijnen proeven tijdens een (mogelijk) zesgangendiner – dat wordt afgesloten met mobiele kaastafel. De serveerster laat je jouw eigen kaas selecteren, inclusief bijpassende substantie, zoals honing of stroop.

Il Gusto

Ten opzichte van de andere restaurants in Val Thorens lijkt Il Gusto iets meer in het dorp verscholen te liggen. Het restaurant is onderdeel van het 4-sterrenverblijf l’Oxalys. Het houten interieur in een modern jasje doet vermoeden dat je een traditionele keuken kunt verwachten. De kaart bevat echter veel Aziatische gerechten.

Als starter kun je uit verschillende tapas kiezen. Spring rolls en Tempura als ook mini-hamburgers. Lekker om met de groep te delen. Al kijkt niemand er raar van op als je het voor jezelf bestelt. Als hoofdgerecht zijn de poke bowls een aanrader. Voor wie gewoon een stukje vis of vlees wil eten heeft de kaart uitgebreide opties. Je betaalt gemiddeld ongeveer € 30,- voor een hoofdgerecht.

Fahrenheit 7

Hotel Fahrenheit 7 staat bij veel bezoekers bekend om de afterparty’s, maar deze plek heeft veel meer in zijn mars. In 2020 ontvingen zij nog de prijs voor beste skihotel van Frankrijk. Ze hebben verschillende plekken in het hotel waar je kunt eten. Wij namen plaats in Le Zinc: bar en restaurant in één. En ja, ook hier staat een dj in de avond te draaien.

Fahrenheit 7 beste restaurants van Val Thorens
Fahrenheit 7 Val Thorens

Volgens locals zijn de pizza’s legendarisch. De kaart heeft gelukkig veel meer te bieden. Net als Il Gusto, serveert Fahrenheit 7 een mix van Aziatische en traditionele gerechten. Het vlees bereiden ze in een hout gestookte oven en is absoluut de moeite waard. Je krijgt hier echt waar voor je geld.

M Restaurant

Hotel Marielle is recent toegevoegd aan de hotels van Val Thorens. Naast de Gourmet Snack, voor een snelle en luxe hap, kun je ook dineren in M restaurant. Anders dan bij de meeste restaurants uit onze selectie in Val Thorens is de kaart minder uitgebreid. Dat is juist de charme. Vertrouw je smaakpapillen toe aan chef Michael Riss, want hij weet wat hij doet.

M Restaurant is een van de beste restaurants van Val Thorens
M Restaurant Val Thorens

Michael geeft klassieke gerechten een eigentijdse twist. Bestel bijvoorbeeld de Martiflette. Een traditionele Tartiflette met dezelfde ingrediënten (aardappelen, spek en kaas) alleen dan in een nieuw jasje. De perfecte maaltijd na een dag sporten. Hoofdgerechten liggen gemiddeld rond € 30,-, een driegangenmenu heb je voor ongeveer € 47,-.

Een keuze maken tussen de beste restaurants van Val Thorens

Eten op wintersport is meestal niet goedkoop. Als je jezelf dan een keer trakteert wil je dat natuurlijk wel doen in één van de beste restaurants van Val Thorens. Laat je inspireren en bekijk de menukaarten eens op je gemak. Onze restaurants zijn door ons voorgeproefd en 100% goedgekeurd. Die gedachte helpt je hopelijk bij het maken van een keuze.

AlpenEuropaFrankrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.