Copyright: The Hike

Herfst muffins met appel en speculaas

door

Hebben jullie ook het gevoel dat 2017 opeens in rap tempo aan je voorbij vliegt? Het is al november en zelfs Sinterklaas is al bijna in het land. Tijd voor een rust momentje. Met een grote kop thee en wat lekkers. Liefst natuurlijk iets lekkers dat niet al te ongezond is, want we moeten ook nog wat ruimte overlaten voor al die pepernoten en chocoladeletters. Daarom maakte ik herfstige muffins met appel en speculaas.

Ideaal, deze muffins met appel en speculaaskruiden

Deze muffins kruimelen niet, waardoor je ze ook makkelijk mee kunt nemen voor onderweg. Muffins die je in de winkel koopt bevatten al snel 350-500 calorieën per stuk. Met ongeveer 150 calorieën per stuk zijn deze muffins ook nog eens een ideaal tussendoortje. En dat slaat aan bij jong en oud. Zelfs mijn kleine neefje van twee jaar is er dol op.

Dus ik zeg: bakken en proeven maarrrrr!

Ingrediënten

  • Voor 12 porties heb je nodig:
  • 200 gram fijne havermout
  • 250 gram vloeibaar eiwit (kun je bij de AH kopen)
  • 3 bananen
  • 100 gram honing
  • 120 gram appel
  • 3 gram speculaaskruiden
  • 16 gram bakpoeder
  • Beetje zout

Je kunt natuurlijk ook meer of minder stukjes appel toevoegen, afhankelijk van wat je lekker vindt. Stukjes noten of rozijnen doen het ook goed in deze herfstige muffins met appel en speculaas.

Recept

  1. Zet de oven aan op 180°C.
  2. Schil de appel en snijd er kleine stukjes van.
  3. Mix de banaan, honing en het eiwit in de blender tot een glad beslag.
  4. Voeg vervolgens de havermout, speculaaskruiden, bakpoeder en zout toe en mix alles nogmaals goed door elkaar in de blender.
  5. Meng als laatste de kleine appelblokjes er met de hand doorheen.
  6. Giet het geheel gelijkmatig in de muffin-vormpjes. Zorg ook dat de appelstukjes vrij gelijkmatig worden verdeeld.
  7. Zet 20-25 minuutjes in de voorverwarmde oven.

Et voila!

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.